Afbeelding Vergoeding voor slachtoffers Alphen aan den Rijn

Letselschade?

Letselschade Meldpunt: schade collectief claimen

Vergoeding voor slachtoffers Alphen aan den Rijn

Drie jaar nadat Tristan van der Vlist het bloedbad in Alphen aan den Rijn heeft aangericht is duidelijk dat de slachtoffers een schadevergoeding krijgen van de verzekeraar van de schutter. Verzekeraar Nationale Nederlanden heeft 454.000 euro beschikbaar gesteld uit de aansprakelijkheidsverzekering die van der Vlis had.

 
(bron: nos.nl)
De 4,5 ton voor de slachtoffers wordt verdeeld door letselschade-expert Berth Groot; hij is aangesteld als zogeheten vereffenaar. Berth Groot bepaalt de schade voor de slachtoffers. Tijdens het bloedbad in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn zijn zes mensen om het leven gekomen, daarnaast zijn zestien mensen gewond geraakt. De schutter pleegde na het incident zelfmoord. Het geld is beschikbaar gesteld ter compensatie van materiële en immateriële schade.

 

Vorige week hebben de slachtoffers een brief ontvangen van de verzekeraar over de afhandeling. Naast geld van de verzekeraar wil de vertegenwoordiger van de slachtoffers ook nog geld zien van de staat en de politie. Deze twee worden aansprakelijk gesteld omdat van der Vlist ondanks zijn psychische problemen aan een wapenvergunning kon komen.

 

Over de duur van het traject, drie jaar, zegt de woordvoerder van Nationale Nederlanden: “dit is een normaal proces waar je doorheen moet”. De zaak tegen de staat en politie loopt nog.

Overtuigd? Sta samen sterk en meld je nu vrijblijvend aan!

Aanmelden
© Letselschade Meldpunt 2013

Aanmelden