Afbeelding Tandarts met Parkinson uit vak gezet

Letselschade?

Letselschade Meldpunt: schade collectief claimen

Tandarts met Parkinson uit vak gezet

Tandarts Van Wijngaarden uit Dordrecht is door het Regionaal Tuchtcollege uit zijn vak gezet. Negen patiënten dienden een klacht in bij over de tandarts. Het tuchtcollege acht bewezen dat Van Wijngaarden zijn patiënten, met vaak zeer pijnlijke klachten, ernstig verwaarloosde.

 

De Dordtse tandarts werd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg al eerder een verbod opgelegd voor boren of het uitvoeren van behandelingen met scherpe instrumenten, omdat dit door Parkinson niet meer veilig was voor zijn patiënten. Hij ‘duwde vullingen er zo in’ en liet pijnlijke ontstekingen onbehandeld, aldus de patiënten.

De tandarts valt te verwijten dat hij zichtbare gebitsproblemen negeerde. Vervolgens was meer dan eens ingrijpen van een andere tandarts nodig, waaraan extra kosten verbonden zijn geweest. Tandheelkundige dossiers werden ook niet bijgehouden. De arts overlegde niet over de noodzakelijke behandelingen, maar maakte wel veel onnodige röntgenfoto’s.

Structureel tekort geschoten

Van Wijngaarden is inmiddels uit het BIG-register voor zorgverleners geschrapt en mag niet meer als tandarts werken. Doet hij dat wel, dan is hij strafbaar. Volgens het college is Van Wijngaarden ‘structureel tekort geschoten in de zorg voor zijn patiënten’. Daar was al sprake van voordat de ziekte van Parkinson zich openbaarde. Volgens het vonnis ziet de tandarts zelf de ernst van de situatie niet in.

Overtuigd? Sta samen sterk en meld je nu vrijblijvend aan!

Aanmelden
© Letselschade Meldpunt 2013

Aanmelden