Letselschade?

Letselschade Meldpunt: schade collectief claimen

Ruwaard van Putten Ziekenhuis failliet

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is deze week failliet verklaard. De directie kon de salarissen van het personeel over de maand juni niet uitbetalen.

De problemen begonnen na het verschijnen van een rapport over het ongewoon hoge aantal doden op de afdeling cardiologie in 2010. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelde daarop het ziekenhuis onder verscherpt toezicht, omdat er sprake zou zijn van een ‘acuut en ernstig gevaar voor de patiëntveiligheid’. Het ziekenhuis kreeg hierna financiële problemen en moest een deel van het personeel ontslaan.

Drie ziekenhuizen nemen failliete Ruwaard van Putten over

Drie ziekenhuizen, namelijk het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, in samenwerking met zorgverzekeraars CZ en VGZ, nemen het failliete Ruwaard van Putten over. Dat werd maandag 24 juni op een persconferentie bevestigd. De doorstart is nog onder voorbehoud, want de Autoriteit Consument en Markt moet hier nog wel mee instemmen.

Het ziekenhuis zal doorgaan onder de naam Spijkenisse Medisch Centrum, een “short stay ziekenhuis met een uitgebreide poliklinische functie en planbare en doelmatige zorg” die de de zorg in de regio Voorne-Putten moet voortzetten en waarborgen.

Relevante berichten

Cardiologen Ruwaard van Putten nooit meer als arts aan het werk? (update)

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Overtuigd? Sta samen sterk en meld je nu vrijblijvend aan!

Aanmelden
© Letselschade Meldpunt 2013

Aanmelden