Afbeelding Nick R. ex-maagchirurg veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijk

Letselschade?

Letselschade Meldpunt: schade collectief claimen

Nick R. ex-maagchirurg veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijk

Vanochtend om negen uur is de voormalig maagchirurg Nick R. van het Scheper Ziekenhuis Emmen verschenen voor de rechtbank in Assen. De ex-chirurg wordt veroordeeld voor drie maanden voorwaardelijk nadat hij het operatiegaas in de buik van een patiënte na een maagverkleining heeft achtergelaten.

Slechts één zaak met voldoende bewijs

Er zijn meerdere beschuldigingen uitgesproken richting de ex-chirurg omtrent operatiefouten die zelfs geleid zouden hebben tot meerdere sterfgevallen en ernstige complicaties. Na onderzoek heeft justitie aangegeven dat er slechts bij één zaak voldoende bewijs was voor een strafzaak. Uit nader onderzoek is gebleken dat tijdens en na de onfortuinlijke operatie R. door OK-medewerkers op de hoogte werd gesteld dat er mogelijk gaas was achtergebleven in de buikholte. De ex-maagchirurg heeft toentertijd niets met deze vermoedens gedaan. Toen de patiënte na een week last kreeg, heeft R. niet ingegrepen.

Vier jaren met complicaties

Het achtergebleven gaas werd pas na drie maanden ontdekt. Dit heeft voor de patiënte een lang traject met veel pijn en hersteloperaties betekend. R. heeft vier jaar gewerkt in het ziekenhuis in Emmen en heeft honderden maagoperaties uitgevoerd tegen overgewicht. Het is gebleken dat er opvallend veel complicaties en zelfs sterfgevallen zijn geweest in deze periode. Wat bij de strafbepaling een rol heeft gespeeld is dat de ex-chirurg in Duitsland al eerder is veroordeeld voor een vergelijkbare operatiefout.

Overtuigd? Sta samen sterk en meld je nu vrijblijvend aan!

Aanmelden
© Letselschade Meldpunt 2013

Aanmelden