Afbeelding Medisch Spectrum Twente niet vervolgd

Letselschade?

Letselschade Meldpunt: schade collectief claimen

Medisch Spectrum Twente niet vervolgd

Het bestuur van het Medisch Spectrum Twente waar de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur werkzaam was wordt niet vervolgd. Dat laat het Openbaar Ministerie vandaag (OM) weten.

 

Het voormalig bestuur van het ziekenhuis, de Stichting Medisch Spectrum en het Twentse ziekenhuis  werden door enkele ex-patiënten van Ernst Jansen Steur aangeklaagd wegens “het medeplegen van mishandeling”. De aangeklaagden hadden volgens de patiënten in moeten grijpen toen ex-neuroloog Jansen Steur bij hen werkte en jaren lang ernstige fouten maakte. Het bestuur is door het OM vrijgesproken omdat het onderzoek geen vermoeden van strafbare feiten heeft opgeleverd.

Zwaar teleurgesteld

De letselschade-expert Yme Drost die de patiënten vertegenwoordigd geeft aan “zwaar teleurgesteld” in het besluit te zijn. Ze overweegt om een bijzondere klachtenprocedure te starten indien het OM niet tot vervolging overgaat. In 2009 hebben de patiënten ook al een poging gedaan om het ex-bestuur te vervolgen, ook toen heeft het OM ze niet vervolgd. Het huidige bestuur van het ziekenhuis heeft schriftelijk aangegeven dat zij het “niet gepast vinden” om uitspraken te doen over de beslissing van het OM.

 

Jansen is begin dit jaar veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. De ex-neuroloog en het OM zijn daartegen in beroep gegaan. Het is nog niet duidelijk wanneer het hoger beroep dient.

Overtuigd? Sta samen sterk en meld je nu vrijblijvend aan!

Aanmelden
© Letselschade Meldpunt 2013

Aanmelden