Medische fouten; Ondeugdelijke PIP borstimplantaten

Letselschade?

Letselschade Meldpunt: schade collectief claimen

Ondeugdelijke PIP borstimplantaten

Zowel in Nederland als in het buitenland zijn in de afgelopen jaren borstimplantaten geplaatst van het Franse merk PIP (Poly Implant Prothèse). Deze borstimplantaten zijn gemaakt van verkeerd siliconen: een gel die niet geschikt is voor medische toepassing. Hierdoor kunnen de implantaten snel gaan lekken en/of scheuren. Uit onderzoek blijkt dat dit zelfs bij één op de drie patiënten kan gebeuren. Ook zouden vrouwen met PIP borstimplantaten mogelijk een verhoogd risico lopen op borstkanker.

In Frankrijk hebben duizenden vrouwen hun PIP borstimplantaten, ook wel M-implants genoemd, laten verwijderen op advies van de Franse autoriteiten. In Nederland wordt vrouwen met dit type implantaten aangeraden om zich te melden bij hun arts. Deze kan de implantaten controleren op lekkage. De Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie raden aan de protheses te laten verwijderen, zelfs als deze niet lekken. Zorgverzekeraars nemen de kosten hiervan voor hun rekening. De kosten voor eventuele nieuwe implantaten zijn voor de patiënt zelf.

Advies aan vrouwen met PIP-borstimplantaten

Als er bij u ondeugdelijke PIP implantaten zijn geplaatst in het ziekenhuis, dan is het mogelijk het betreffende ziekenhuis aansprakelijk stellen. Zijn de PIP borstimplantaten geplaatst in een kliniek, dan kunt u de betreffende kliniek verantwoordelijk houden. Ook kan er gekeken worden naar de aansprakelijkheid van de fabrikant, het is daarom raadzaam om een letselschade advocaat te raadplegen. Via het Letselschade Meldpunt verzamelen wij klachten van vrouwen met ondeugdelijke PIP borstimplantaten, zodat wij in uw collectief belang kunnen handelen. Neem daarom contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Relevante berichten

Rechtszaak tegen het Zuid-Franse bedrijf PIP

Overtuigd? Sta samen sterk en meld je nu vrijblijvend aan!

Aanmelden
© Letselschade Meldpunt 2013

Aanmelden