medische fout

Letselschade?

Letselschade Meldpunt: schade collectief claimen

Berisping chirurg na medische fout

Een neurochirurg van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft van het medisch tuchtcollege een berisping gekregen na een ernstige medische fout.

Er was sprake van een links-rechts-verwisseling bij een hernia operatie door de arts: de chirurg opereerde aan de verkeerde kant van de rug. Er ging meer fout: de anesthesist kwam te laat en het operatieteam liep niet de volledige procedure door om te controleren of de goede kant geopereerd gaat worden.

Links-rechts-verwisseling

De fout ontstond in de zomer van 2013 in het ziekenhuis van Hoogeveen. Volgens de chirurg kon de fout ontstaan doordat hij aan de verkeerde kant van de patiënt was gaan staan. Hierdoor was er een verwisseling in zijn hoofd ontstaan, aldus de neurochirurg tegen het tuchtcollege. Het gevolg was dat de chirurg de verkeerde kant van de rug opereerde. Omdat de assistenten van het operatieteam de markering van de operatieplek bedekt hadden, zag de arts deze markering niet.

Het tuchtcollege oordeelt nu dat de arts een te groot risico heeft genomen doordat hij de procedure vooraf de operatie niet goed heeft uitgevoerd. De arts erkende deze fout.

Overtuigd? Sta samen sterk en meld je nu vrijblijvend aan!

Aanmelden
© Letselschade Meldpunt 2013

Aanmelden