Medische fouten; Missers in de media: neuroloog Sanders

Letselschade?

Letselschade Meldpunt: schade collectief claimen

Missers in de media: neuroloog Sanders

Patiënten vertrouwen bij het stellen van een diagnose op de medische kennis van de behandelend arts. Slechts een klein percentage vraagt bij twijfel over de gestelde diagnose een second opinion aan, waardoor verkeerde diagnoses vaak onopgemerkt blijven.

In het geval van neuroloog dr. Sanders, tot voor kort werkzaam bij het Amphia Ziekenhuis in Breda, kwamen onjuist gestelde diagnoses bij toeval aan het licht. Dr. Sanders behandelde patiënten jarenlang onterecht voor Multiple sclerose (MS). Dit werd duidelijk toen patienten tijdens langdurige ziekte van dr. Sanders werden verwezen naar waarnemende neurologen. Zij stelden vraagtekens bij de gestelde diagnoses, behandelingen en medicatie.
Eind 2011 is het Amphia Ziekenhuis een intern onderzoek gestart naar het disfunctioneren van neuroloog Sanders. Dit rapport is begin 2012 gedeeld met de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Op 11 februari 2013 deed de inspectie melding dat dr. Sanders zijn werkzaamheden als neuroloog per direct moet neerleggen.

Gevolgen voor patiënten

Patienten die behandeld zijn door dr. Sanders kunnen schade hebben ondervonden van de onjuiste diagnose. Zo slikten zij bijvoorbeeld jarenlang onnodig medicijnen tegen MS en pasten zij hun leven aan aan een toekomst met deze ernstige ziekte. De NOS schetst door middel van onderstaand filmpje een duidelijk beeld van de ingrijpende gevolgen die het onjuist handelen van dr. Sanders heeft gehad op het leven van patiënten.

Verhaal uw letsel: dien een schadeclaim in

Denkt u schade te hebben ondervonden door het disfunctioneren van dr. Sanders? U kunt zowel lichamelijke als geestelijke schade verhalen door een schadeclaim in te dienen en het ziekenhuis aansprakelijk te stellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het jarenlang leven met een onjuiste diagnose, maar ook mogelijke lichamelijke gevolgen van het niet behandelen van de daadwerkelijke ziekte. Wij verzamelen de klachten en behartigen de belangen van patiënten. U kunt zich hiervoor bij ons aanmelden; wij nemen dan snel contact met u op.

Overtuigd? Sta samen sterk en meld je nu vrijblijvend aan!

Aanmelden
© Letselschade Meldpunt 2013

Aanmelden