Medische fouten; Letsel na plaatsing bekkenbodemmatje

Letselschade?

Letselschade Meldpunt: schade collectief claimen

Letsel na plaatsing bekkenbodemmatje

Vrouwen met een verzakking van hun blaas, baarmoeder of darmen kunnen vanaf 2005 een kunststof bekkenbodemmatje laten plaatsen. Dit kunststof matje, dat permanent in het lichaam blijft, dient ter vervanging van het eigen steunweefsel en zou dé oplossing voor verzakkingen zijn. In de praktijk zorgen de bekkenbodemmatjes echter vaak voor ernstige complicaties als pijn, infecties en incontinentie. Veel vrouwen kunnen na deze ingreep niet meer werken, niet meer fietsen en zelfs wandelen kost hen moeite. In plaats van een oplossing voor verzakkingen, blijkt een bekkenbodemmatje het begin te zijn van invaliditeit. Bekijk hier de aflevering van Radar over het bekkenbodemmatje van maandag 17 september 2015.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Onderneem actie samen met andere slachtoffers

Sinds de media steeds meer aandacht besteedt aan klachten na het plaatsen van een kunststof bekkenbodemmatje, wordt steeds duidelijker hoe groot de groep gedupeerden van deze zogenaamde ‘mesh-systemen’ is. Al vele honderden vrouwen hebben inmiddels aangegeven grote problemen te ondervinden als gevolg van het bekkenbodemmatje. Men spreekt al van een ernstig scheefgelopen chirurgisch experiment.

 

Na ernstige klachten van een steeds groter wordende groep vrouwen is de Inspectie voor de Gezondheidszorg een onderzoek begonnen, in samenwerking met de Britse Inspectiedienst. Er blijkt sprake te zijn van ernstige medische fouten. In de VS lopen er al zo’n 100.00 zaken tegen de producenten van het matje. Patiënten met klachten als gevolg van het plaatsen van een bekkenbodemmatje kunnen zich melden bij het Letselschade Meldpunt. Onze letselschade advocaten vergelijken de verschillende ervaringen en kunnen vervolgens schadeclaims indienen tegen de producent en/of betreffende artsen.

Overtuigd? Sta samen sterk en meld je nu vrijblijvend aan!

Aanmelden
© Letselschade Meldpunt 2013

Aanmelden