Medische fouten; Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Letselschade?

Letselschade Meldpunt: schade collectief claimen

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis staat onder verscherpt toezicht nadat bleek dat het aantal sterfgevallen op de afdeling Cardiologie in 2010 boven het landelijk gemiddelde lag. Artsen zouden de dood van niet-terminale patiënten bespoedigd hebben door te stoppen met het behandelen van deze patiënten. Naar aanleiding hiervan is de afdeling en polikliniek Cardiologie gesloten en zijn de cardiologen op non-actief gezet. Uit nader onderzoek is gebleken dat ook op andere afdelingen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis onnodig mensen zijn gestorven. Vanwege dit ziekenhuisbrede probleem kan het Ruwaard van Putten Ziekenhuis niet meer zelfstandig bestaan.

In het geval van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is niet alleen sprake van medische fouten, de betrokken artsen zou zelfs dood door schuld ten laste gelegd kunnen worden. Zij hebben namelijk actief gehandeld door het besluit te nemen om niet meer te behandelen en hierdoor het leven van hun patiënten te beëindigen. Honderden klachten van patiënten en nabestaanden over het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zijn inmiddels behandeld door het meldpunt Hartpatiënten Nederland.

Ook slachtoffer?

Bent u nabestaande van één van de betrokken patiënten? Of heeft u zelf letsel opgelopen in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis? Neem dan contact op met het Letselschade Meldpunt. Wij verzamelen alle klachten om zo de juiste stappen te kunnen ondernemen. U staat er niet alleen voor; dien collectief een schadeclaim in!

Relevante berichten

Cardiologen Ruwaard van Putten nooit meer als arts aan het werk? (update)

Ruwaard van Putten Ziekenhuis failliet

Overtuigd? Sta samen sterk en meld je nu vrijblijvend aan!

Aanmelden
© Letselschade Meldpunt 2013

Aanmelden