Dianepil

Letselschade?

Letselschade Meldpunt: schade collectief claimen

Dianepil in opspraak

De Diane 35 pil is in opspraak vanwege ernstige bijwerkingen. De afgelopen 25 jaar zouden elf Nederlandse vrouwen zijn overleden aan een trombo-embolie, veroorzaakt door de dianepil. Eerder zijn er in Frankrijk vier sterfgevallen geconstateerd, reden voor dat land om de dianepil daar uit de handel te halen. In Nederland is nog geen overeenstemming bereikt over het al dan niet verbieden van deze pil. Onze letselschade advocaten werken samen met de nabestaanden aan het indienen van een grote letselschadeclaim tegen fabrikant Bayer.

Werking en bijwerkingen Diane 35

Artsen schrijven de dianepil voor aan meisjes of vrouwen met (ernstige) acne, een vette huid of overbeharing. Daarnaast werkt Diane 35 als anticonceptie, maar artsen schrijven het middel niet voor als alleen anticonceptie nodig is.

In zeldzame gevallen kan bij het gebruik van Diane 35 een trombo-embolie optreden. Daarbij verstopt een trombose of bloedstolsel ergens een bloedvat. Als dat in bijvoorbeeld de longen of het hoofd gebeurt, kan dat erg gevaarlijk zijn.

Schadeclaim Diane 35

Volgens Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, heeft de dianepil in tien Nederlandse sterfgevallen een rol gespeeld. Dit aantal kan nog groeien als er, door de huidige berichtgeving, meer meldingen binnenkomen door (nabestaanden van) gebruikers van de diane pil. Hoe meer slachtoffers zich melden, des te sterker kan de zaak tegen producent Bayer worden opgebouwd. Aarzel dus niet en meld uw letsel via het Letselschade Meldpunt. Eén van onze letselschade experts neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Relevante berichten

Diane pil opnieuw in opspraak

Minister Schippers in gesprek met artsen over Diane 35

Overtuigd? Sta samen sterk en meld je nu vrijblijvend aan!

Aanmelden
© Letselschade Meldpunt 2013

Aanmelden