antibraakpil

Letselschade?

Letselschade Meldpunt: schade collectief claimen

Antibraakmiddel eist mogelijk levens

Het antibraakmiddel Domperidon is geregistreerd voor de behandeling van misselijkheid en braken. Zowel volwassenen als kinderen gebruiken het geneesmiddel voor deze doeleinden. Daarnaast is het bij volwassenen ook te gebruiken voor de behandeling van een zware maag of een opgeblazen gevoel. Naar aanleiding van een onderzoek is het antibraakmiddel in opspraak. Dit komt door de ernstige bijwerken en mogelijke sterfgevallen. De antibraakpil is sinds 2009 in Nederland niet meer bij de drogist verkrijgbaar, maar gaat wél zonder recept over de toonbank bij de apotheek. In andere landen is het medicijn verboden of alleen op doktersrecept verkrijgbaar wegens het gevaar voor hartfalen. Uit onderzoek is gebleken dat er tot 2005 tien gevallen bekend zijn van mensen die overleden aan een hartstilstand na het slikken van het antibraakmiddel.

Onderzoek naar antibraakmiddel

In 2005 hebben de wetenschappers Miriam Sturkenboom en Sabina Straus de dossiers van bijna 800 patiënten die aan een hartstilstand overleden bestudeerd. Zij bekeken welke medicijnen deze patiënten gebruikten en daarbij was Domperidon één van die medicijnen. Het blijkt dat de kans op een hartstilstand door het gebruik van Domperidon vier keer groter kan worden dan gebruikelijk. Daarnaast geven de wetenschappers aan dat bij een sterfgeval die Domperidon heeft gebruikt, de kans 75 procent is dat het overlijden door het geneesmiddel is veroorzaakt. De Europese geneesmiddelenwaakhond EMA is een onderzoek begonnen naar Domperidon, hieruit moet blijken of en hoe het middel in verband kan worden gebracht met een aantal sterfgevallen.

Slachtoffer van het antibraakmiddel?

Bent u een nabestaande van een stergeval waarbij de dood in verband wordt gebracht met het antibraakmiddel Domperidon? Of bent u zelf ternauwernood ontsnapt aan de dood na inname van dit antibraakmiddel? Neem dan contact op met het Letselschade Meldpunt. U staat er namelijk niet alleen voor! Wij verzamelen alle klachten van betrokkenen om uiteindelijk de juiste stappen te kunnen ondernemen.

Overtuigd? Sta samen sterk en meld je nu vrijblijvend aan!

Aanmelden
© Letselschade Meldpunt 2013

Aanmelden